5 Şubat 2015 Perşembe

Minik bir kaç sır


Herkese günaydın bugün sizlere küçük güzellik sırları vereceğim o halde başlayalım :)

Öncelikle özel zamanlarımızda, uykusuz kaldığımız zamanlarda, ya da yanlış beslendiğimiz zamanlarda yüzümüzde ve vücudumuzda ödem şikayeti olur. Bunları önlemek kimi zaman su içmekle ya da bitki çayları ile gidermeye çalışırız, bazen başarılı bazense başarısız oluruz ama asıl önemli olan şey sizin bu ödem sorunundan uzun vadeli bir şekilde kurtulmanız.


  • Gün içinde su içmek önemli kesinlikle mutlaka ara ara günde 2 litre su içmeye özen gösterelim
  • Akşam yatmadan 2 saat önce su içmeyi keselim ki yüzümüzde ödem oluşmasını önleyelim
  • Her akşam bir su bardağının içine 3 adet kuru kayısı atıp sabaha kadar bekletiyoruz, sabah kalktığımız zaman o suyu içip içinde ki kayısıları yiyoruz bununla beraber uzun vadede ödemlerimizden kurtuluyoruz. Ayrıca bu su karaciğer yağlanmasını önlemek konusunda da oldukça başarılı :) 


 Güzellik Maskesi

Bu maske hafta da 1 uygulanan bir güzellik kürü. Akşam yatmadan önce yapıyorsunuz sabaha kadar emilimi gerçekleşiyor. 

 Malzemeler : 

      Bepanthol Krem 
      Evigen E vitamini Ampul 


Bunların ikisini karıştırarak suratınıza maske şeklinde sürüp emilmesini beklerseniz, müthiş bir nem, kırışıklıklarla savaş ve suratınıza bir canlılık verecektir. Benim size önerim doğal ve hafif yapılı formüllerle cildinizi yormadan yaşlılığa hazırlanmanız. 

Ayrıcı bu krem karışımını göğüslerinizin yanlarına koltuk altına doğru masaj yaparak uygularsanız, meme kanserini önleyici bir özelliği olduğu söyleniyor ama onun için pek emin değilim ama sanırım denemekten bir zarar çıkmaz. 

E vitamini ampulünü aynı zamanda şampuanınıza da karıştırabilirsiniz ancak önemli olan herhangi bir şampuana karıştırmanız değil basit yapılı bitkisel şampuanlara karıştırırsanız çok etkisini göreceğinizi düşünmekteyim. 

E vitaminin faydaları :


E vitamini yaşlanma karşıtı olarak kullanılabilir ve yüzeysel kırışıklıkları azaltır, cilde nem sağlar, en önemli özelliği cildin elastin ve kollegen liflerin direncini arttırır, elastin ve kollagen artışı sağladığı için cilt çatlaklarına birebirdir. Güneş noktasında da etkilidir ve cildi zararlı güneş ışınlarından korur, yıpranmış ciltleri onarıcı etkileri vardır. E vitamini de yağda çözünen bir vitamindir.

E vitamini ayrıca saç dökülmelerine ve saçların hızlı uzamasına oldukça faydalıdır, kaş kirpik bakımında da kullanılabilir.



                                                                                                                             @ Ö               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder